Under isen

by majasofiedahl

Projektet ”under isen”, startede i mit eget forsøg på at heale de sår jeg har med mig. I årevis har jeg vandret i naturen, med det i mig, som trængte til omsorg. I denne proces fandt jeg materialer, jeg brugte til mine malerier og mærkede en stor forløsning i både at finde roen i naturen og skabe kunst ud fra de længsler jeg kom til kort med igennem ord.

Siden har processen spredt sig som en steppebrand. Jeg blev nysgerrig på, hvad andre mennesker rummer under facaden og om de, ligesom jeg, kunne lære sig selv bedre at kende og forbinde os til hinanden som mennesker gennem kunsten, i en verden som går ufatteligt stærkt. En verden, hvor vi ofte haster forbi hinanden på sociale medier og i dagligdagen, og kun når at se det pæne eller det grimme – og sjældent alt det´der imellem.

Hver dag kommer der flere og flere mennesker til projektet fra hele verden – pt 50 mennesker. De rummer alt fra en pædagog på Østerbro, En kriminel fra Rødovre , En flygtning fra Syrien, en transkønnet fra Nordvest, En direktør fra Fredericia, en danser og medicinmand fra Tanzania, En enlig mor og kok fra Amager, En gøgler fra kolding, en musiker fra Cuba, et bandemedlem fra Husum og mange mange flere.

De giver mig:

  1. Deres dybeste sår -fx et barndomsminde

  2. Deres skønneste minde (for flere har det også været barndomsminde)

  3. Deres dybeste længsler, drømme og håb

Jeg tager deres betroede ord og arbejder med dem, præcis på samme måde som hjalp mig selv. Tager deres sår, kraft og længsler og går i naturen og finder materialer til deres maleri. Maleriet jeg maler til hvert enkelte livshistorie, får deres fornavn som titel.

Jeg undersøger i processen:

  1. Hvad sker der når vi bliver mødt i vores sorg, kraft og længsler?

  2. Hvilke forskelle er der på menneskers længsler alt efter hvilke livsvilkår, sociale lag og kulturer vi kommer fra?

  3. Hvordan kan kunsten bidrage i den menneskelige kollektive udvikling og samhørighed?

Mit mål er at skabe udstillinger som danner ramme om- og inspirere til menneskemøder. Installationer af videoer med nogle af deltagernes livshistorier, og malerier, som kan berøres pga. deres robuste materiale, polyester. At komme tæt på, undersøge, berøre. Måske endda se dig selv i en anden.

Titel: “Abdullah”. Størrelse: 1,30 x 1 meter. Materialer: Tang, akryl, narvsværte, polyester

kunst6